Pizza z lístkového cesta so zemiakmi a špenátom

Pizza z lístkového cesta so zemiakmi a špenátom

Všetky deti ľúbia pizzu! Táto chrumkavá pizza z lístkového cesta sa veľmi ľahko pripravuje, dokonca aj pokiaľ nemáte veľkú prax v príprave jedál. Pizza je sýtna vďaka zemiakom a aj zdravá – pretože bude s čerstvymi rajčinami a špenátom. Nebojte sa experimentovať s rôznymi prísadami do pizze, napríklad vyskúšajte položiť papriku, plátky cukine alebo ju môžete tiež vyskúšať posypať kozím syrom.

Budete potrebovať:

500 g zamrznutého lístkového cesta
2 uvarené zemiaky v šupke
1 veľkú rajčinu
2 pohár narezaného čerstvého špenátu
1 1/2 pohára nastrúhaného syra
Soľ
Oregáno

Cesto pred prípravou pizzy vyberieme z mrazničky a rozmrazíme.

Uvarené zemiaky očistíme od šupky a narežeme na tenké plátky.

Rajčinu rozrežeme na polovicu a narežeme na tenké plátky.

Cesto rozvaľkáme a položíme na pekáč, vyložený papierom na pečenie. Na cesto položíme zemiaky, rajčinu. Dosolíme podľa chuti. Posypeme pizzu špenátom a syrom.

Pečieme v trúbe okolo 7 minút, kým sa syr úplne neroztopí.

Pred podávaním na stôl posypeme oregánom.

Dobrú chuť!

Pokiaľ všetko nezjete, môžete zvyšky pizze odložiť do chladničky na 1-24 hodín. Ľahko ju potom zohrejete v mikrovlnke, trúbe alebo dokonca na panvici.

Pizza z lístkového cesta so zemiakmi a špenátom


Pizza z lístkového cesta so zemiakmi a špenátom

Chcem dostávat' každý piatok zaujímavosti Mamastory.sk! :)